COVID-19

Moet ik een corona QR code laten zien bij aankomst?

Nee, op dit moment zijn wij niet verplicht een QR te verlangen van onze gasten.

Welke maatregelen hanteren jullie? (niet meer van toepassing sinds 25 maart 2022)
 Uiteraard hanteren we een aantal basis maatregelen wanneer deze worden geadviseerd of verplicht vanuit de overheid.
 • We houden 1,5 meter afstand tot elkaar. Daardoor vind aankomst en vertrek zo veel mogelijk contactloos plaats. Je krijgt op de dag van aankomst een code waarmee je zelfstandig naar binnen kan en een link naar een check-in video. Check je in, in de receptie? Dan vragen we je daar een mondkapje te dragen als dat verplicht is.
 • Ontbijt brengen we in de accommodatie. Tijdens het bereiden en bezorgen van het ontbijt dragen wij een mondkapje indien dit verplicht is.
 • Mochten wij gedurende het verblijf binnen de accommodatie moeten zijn, dan dragen wij een mondkapje indien dit verplicht is

De accommodaties, het verblijf en het terrein

Ik heb geen boekingsnummer, waar kan ik aan refereren?

Wij hebben nog nooit een persoon gezien met een nummer op zijn voorhoofd. Daar geloven we dus niet in. Een persoonlijke omgang vinden we belangrijker. Bij ons kan je dus gewoon refereren aan een voornaam en aankomstdatum. Vermeld in je contact altijd wel even de voornaam van de persoon die geboekt heeft, anders heb je kans dat we je boeking niet kunnen vinden.

Wat krijg ik standaard bij mijn verblijf?
We vinden comfort belangrijk! Eerst nog naar de winkel moeten om een paar kleine boodschappen te moeten doen zoals koffie, vinden we zelf vervelend. Daarom krijg je dit soort zaken standaard inbegrepen. Wat je bij ons altijd inbegrepen krijgt:
 • Filter koffie, filters, koffiemelk, suiker voor een eerste pot koffie
 • Peper, zout
 • Vaatwastabletten
 • Vuilzakken
 • Alles reinigend middel
 • Keukentextiel waaronder handdoek, theedoek en keukendoek
 • Afwasmiddel, afwasborstel en sponsje
 • Sanitaire toebehoren zoals toiletpapier, handzeep en shampoo
Hebben jullie een plattegrond van het terrein?

Nee, op dit moment hebben we nog geen plattegrond. Deze is wel in ontwikkeling.

Ik heb vragen over of tijdens mijn verblijf, waar kan ik terecht?

Tijdens je verblijf adviseren we je om ons altijd te bellen of te WhatsAppen op +31 85 077 8212. Oproepen voor WhatsApp worden afgewezen, dus zorg dat je ons altijd via de normale manier belt. In de avond en in de nacht zijn we alleen bereikbaar voor spoedgevallen. In dat geval kan je voor optie 1 in het keuzemenu kiezen. Je kan ook mailen naar info@crashnstay.com

Welke veiligheidsvoorzieningen zijn er aanwezig?

Veiligheid heeft prioriteit voor onze gasten en voor onszelf. Alle accommodaties zijn daarom voorzien van een brandblusser, rookmelders en EHBO koffer. Bij sommige van onze accommodaties is ook een AED aanwezig. Alle voorzieningen worden op de voorgeschreven en/of regelmatige basis gecontroleerd en onderhouden.

Hebben de accommodaties een airconditioning?
Nee, onze accommodaties hebben geen airco.
Hoe is de verwarming geregeld in deze energiecrisis?
Uiteraard is er verwarming, maar niet meer zoals ‘vroeger’. Gas is momenteel enorm duur en maatschappelijk gezien vinden we het ook belangrijk om het gasverbruik te verminderen. Als de accommodatie een (digitale) thermosstaat knop heeft dan staat deze op maximaal 20°C en in nacht op 15°C. Als je echt naar een hogere temperatuur wilt verwarmen dan kunnen we de limiet opschalen naar 21,5°C overdag en 17°C in de nacht. In dat geval geldt een toeslagcomponent van €14,95 per nacht.
 
Kan ik parkeren bij de accommodatie?

Ja zeker, onderstaand zie je welk parkeerbeleid we waar hanteren of waar je de auto gemakkelijk kwijt kunt.:

 • Sprang-Capelle (hoofdlocatie): parkeren kan met 1 voertuig per accommodatie (dus per reservering) op de gastenparkeerplaats. Overige voertuigen moeten gratis aan straat worden geparkeerd.
 • Sprang-Capelle (Weidezicht): parkeren kan met 1 voertuig op eigen oprit, overige voertuigen moeten gratis aan straat worden geparkeerd.
 • Rotterdam: geen eigen parkeerplaats! Gratis publiek parkeren in de straat van het gebouw, recht voor de ingang.
 • Amsterdam: geen eigen parkeerplaats! Parkeren doe je eenvoudig in parkeergarage Q-Park Nieuwendijk  op 2 minuten loopafstand van de accommodatie.
 • Barcelona: kom je met de auto? Er is geen eigen parkeerplaats. Het voordeligst parkeren doe je in parkeergarage BSM Bilbao-Llull op 5 minuten loopafstand van de accommodatie.

Huisregels

Waarom zijn huisdieren niet toegestaan?

We vinden schoonheid in de accommodatie belangrijk. Huisdieren zorgen op den duur, toch voor haren onder plinten, vloeren en in de kiertjes (ongeacht hoe goed je schoonmaakt). Dit kan gevolgen hebben voor gasten met allergieën en daarom hebben we besloten geen huisdieren toe te staan.

Zijn er rusttijden op het terrein?
Gasten komen bij ons in de meeste gevallen voor een stukje rust en natuur. Geluidsoverlast is daarom nooit toegestaan. Na 22.00 uur verwachten we op buitenterrein in ieder geval rust. Buiten recreëren kan dan natuurlijk wel, maar we vragen je dan rekening te houden met je geluidsniveau.
Ik wil een vrijgezellenfeest organiseren. Kan dit?

In principe zijn feesten of grote bijeenkomsten niet toegestaan. Wat je onder een feest verstaat is voor iedereen verschillend. Het uitgangspunt is dat geluidsoverlast niet is toegestaan. Gezellig met elkaar borrelen in de accommodatie is daarom wel gewoon mogelijk. Twijfel je of een accommodatie geschikt is voor jouw reisdoel? Neem dan eerst even contact met ons op. Dan bespreken we jouw situatie.

Mag ik gourmetten in de accommodatie?

Gourmetten veroorzaakt een hoog aantal vetdruppetjes in de ruimte die op alle oppervlakken gaan kleven. Daarom staan we dit helaas niet toe. Buiten mag je wel gourmetten.

Mag ik fonduen in de accommodatie?

Vleesfonduen niet, kaasfondue mag wel.

Mag ik muziek afspelen in de accommodatie?

Ja zeker! Zolang het buiten de accommodatie niet hoorbaar is, vinden we dat geen enkel probleem.

Aankomst en vertrek

Hoe laat kan ik inchecken?

Onze standaard aankomsttijd is v.a. 16.00 uur. Je kan indien je dat wenst een early check-in boeken (v.a. 14.00 uur). Je kan deze opties bekijken wanneer je een boeking plaatst.

Wat is de vertrektijd?
Zonder ontbijtafname: 10.00 uur
Met ontbijtafname: 11.00 uur
Late check-out (optioneel): 12.00 uur
Hoe en waar kan ik inchecken?

Je aankomst regel je in de receptie. Als die gesloten of niet bezet is, krijg je op de dag van aankomst bericht met de toegangscode van de poort en je sleutellocker zodat je zelf naar binnen kunt. Ook ontvang je een link naar een check-in video. In die video zie je hoe je naar binnen kan, krijg je een korte rondleiding door de accommodatie en worden de meest gestelde vragen beantwoord.

Ik arriveer later dan verwacht, wat nu?

Geen probleem, je kan naar binnen met de code voor je sleutel locker tot 21.00 uur. Arriveer je nog later? Neem dan even tijdig contact met ons op.

Ik ben iets vergeten bij vertrek, wat nu?

Vervelend dat je iets bent vergeten. Neem even contact met ons op om te kijken of we het hebben gevonden. Gevonden voorwerpen worden maximaal 3 maanden bewaard. Als we dan niks van je hebben gehoord, gaat het helaas weg omdat we het niet altijd kunnen blijven bewaren en meestal weten we ook niet van wie de gevonden voorwerpen zijn. Hebben we het gevonden en heb jij je gemeld? Binnen 4 weken sturen we het op. Je mag het ook komen ophalen, maar dat moet wel op afspraak.

Wat kost het opsturen van mijn gevonden voorwerp(en)?

Aan het opsturen van gevonden voorwerpen zitten uiteraard kosten verbonden. Naast de kostprijs van de koeriersdiensten, maken we zelf ook kosten om te verpakken en te vervoeren. Daarom hanteren we de volgende prijzen:

 • Reguliere verzending: minimaal €15,00 per pakket
 • Aangetekende verzending: minimaal €22,50 per pakket

Ontbijt

Hoe laat wordt mijn ontbijt bezorgd?

We bezorgen dagelijks tussen 08.45 en 11.00 uur. Geef ons je gewenste bezorgtijd door en we zorgen dat we zo stipt mogelijk bij jou aan de deur staan. Krijgen we geen gewenste bezorgtijd van je door? Dan leveren we standaard tussen 09.00 en 09.30 uur

Wat zit er in een ontbijt?

Pure en lekkere producten! Klik hier voor meer informatie over ons streekontbijt.

Ik heb allergieën of andere dieetwensen. Hoe maak ik dit kenbaar?

Dat kan en daar houden we natuurlijk rekening mee. Zorg wel dat we ervan op de hoogte zijn door contact met ons op te nemen of geef het aan bij het bestellen van je ontbijt of bij het plaatsen van je boeking. Wij leveren helaas geen veganistisch ontbijt. Wel vegetarisch.

Wellness en spa

Hoe worden de faciliteiten gereinigd?

Na gebruik worden de hot tubs altijd geleegd en gereinigd met desinfecterende middelen en vervolgens weer gevuld met schoon water. Dit doen we omdat na slechts één keer gebruik zich al huidvetten gaan afzetten in het water. Door de frequente schoonmaak en verversing ben je verzekerd van een echt schoon, voor jouw klaargemaakt arrangement. De sauna word gereinigd met speciale reinigingsmiddelen voor hout.

Hoe lang duurt het warm stoken van de faciliteit?

In de zomer moet je rekening houden met een stooktijd van c.a. 1,5 tot 2 uur voor de hot tub. In de winter kan dit oplopen naar c.a. 4 uur afhankelijk van hoe intensief je stookt. Als je hier geen tijd of zin in hebt kan je overwegen onze stookservice te boeken. De sauna bereikt met 45 minuten ongeveer 65 graden Celcius.

Wat is een stookservice en waarom zou ik dat boeken?

Als je een stookservice boekt, zorgen wij dat de hot tub en/of sauna op temperatuur is zodat je niet eerst nog hoeft te stoken. Voor onze stookservice betaal je eenmalig €35,00 bij per faciliteit. Let wel dat de stookservice enkel te boeken is als we hiervoor de vereiste beschikbaarheid en capaciteit hebben.

Ben ik gebonden aan specifieke openingstijden bij de faciliteiten?

Onze faciliteiten zijn in principe 365 per jaar geopend, dagelijks tot 23.00 uur. Mocht het zo zijn dat we genoodzaakt zijn om bepaalde faciliteiten te sluiten door bijvoorbeeld een naderende storm, stormschade of overheidsmaatregelen, dan zullen we altijd proberen je hier van tijdig op de hoogte te brengen.

Wat bedoelen jullie met dagdelen als ik een arrangement wil boeken?

Onze arrangementen gaan per dagdeel. Middagen van 12.00 tot 18.00 en avonden van 17.00 tot 23.00.

Annuleren, wijzigen of omboeken
Ik moet of wil annuleren. Hoe kan ik dat doen?
Heb je een boeking gemaakt via een tussenaanbieder? Bekijk dan daar de mogelijkheden voor annuleren. Als je wenst te annuleren als je via de website hebt geboekt, neem dan even contact met ons op door een e-mail te sturen aan info@crashnstay.com
Tot wanneer kan ik kosteloos annuleren?

Heb je via onze website geboekt? Dan kan je kosteloos annuleren tot 30 dagen voor aankomst. Binnen 30 dagen voor aankomst krijg je alleen de schoonmaakkosten en de toeristenbelasting gerestitueerd. Bij groepsboekingen hanteren we een kosteloze annuleringstermijn van 45 dagen. Met groepsboekingen bedoelen we wanneer je als één reisgezelschap meer dan één accommodatie hebt geboekt. Heb je via een aanbieder geboekt? Dan gelden de daar vermeldde annuleringsvoorwaarden waar je mee hebt ingestemd toen je boekte.

Welke kosten krijg ik wel terug als ik buiten de kosteloze annuleren -termijn annuleer?

Kan je niet meer kosteloos annuleren? Dan ontvang je in de meeste gevallen nog wel de schoonmaakkosten en toeristenbelasting retour.

Ik heb al een accommodatie geboekt en wil nog het een en ander bijboeken. Waar doe ik dat?
Wil je nog een aantal optionele diensten bijboeken? Voor het ontbijt, klik hier
Voor een spa/wellness arrangement, klik hier
 
Ik wil graag omboeken, tot wanneer kan dat?

Omboeken kan tot 48 uur voor aankomst. In dit geval moet je ons de nieuwe beschikbare verblijfsperiode doorgeven. Het kan zijn dat het nachttarief van je nieuwe verblijfsperiode duurder is dan je huidige periode. In dat geval brengen we het verschil alsnog in rekening. De omboeking is pas definitief indien je hiervan een bevestiging hebt ontvangen. Bij groepsboekingen kan je tot 7 dagen voor aankomst omboeken.

Zijn er kosten verbonden aan het omboeken?

Voor het omboeken kunnen we een toeslag in rekening brengen van €25,00 per accommodatie. Daarmee dekken we de kosten die we moeten maken voor de administratieve werkzaamheden en het opnieuw aanbieden van de accommodatie.

Kan ik nog annuleren na het omboeken?

Nee, na het omboeken vervalt de annuleringstermijn tot 30 dagen volledig en word je boeking non-refundable (niet-restitueerbaar).

Borg
Waarom betaal ik een borg?

Vooraf weten we natuurlijk nooit wie er boekt en wie er komt. We besteden veel aandacht aan onze accommodaties en het kan zijn dat er waardevolle spullen staan. Op locatie kan je altijd het een en ander bijboeken of optioneel afnemen. Denk aan het gebruik van de mini bar of je koopt een kratje hout voor bij de vuurschaal. Mocht je bij vertrek dan nog iets af moeten rekenen, dan kunnen we dit in mindering brengen op de borg wanneer we die aan je terugbetalen.

Wanneer en hoe moet ik de borg betalen en wanneer ontvang ik hem terug?

Je ontvangt binnen 7 dagen voor aankomst een bericht om je borg te betalen. Dit gebeurt per bank. Binnen 7 dagen na vertrek krijg je deze ook weer per bank terugbetaald. Mocht er schade zijn ontstaan, dan kan het zijn dat het iets langer duurt omdat we de schade dan nog moeten afhandelen. 

Er is schade ontstaan tijdens mijn verblijf, hoe lossen we dit op?

Vervelend dat er schade is ontstaan, dat kan de beste overkomen. Geen zorgen, we zullen altijd kijken naar de best passende oplossing. Denk bijvoorbeeld aan het claimen van je aansprakelijkheidsverzekering. Hiervoor zullen we je dan voorzien van foto’s en bijvoorbeeld een factuur als iets vernieuwd moet worden. Lukt dit niet? Dan kan het wel zijn dat we je borg gedeeltelijk of geheel in moeten houden.

Hoe hoog is de borg?

In de meeste accommodaties betaal je €150,00 borg. De hoogte van de borg staat altijd vermeld op de pagina waar je de accommodatie boekt en is afhankelijk van het type accommodatie.