CRASH’NSTAY heeft meerdere locaties in het land, 9 in totaal. 6 in Midden-Brabant (Sprang-Capelle), 1 in Rotterdam en 3 in Amsterdam. Daarnaast hebben we sinds het najaar van 2022 een locatie in Barcelona, Spanje. We nemen je mee op reis en laten je graag een sneak preview zien over ons ontstaan.

2013

Een leegstaande ruimte, wat doe je ermee?

’t Silo Huis in Sprang-Capelle was nog een kantoor. In die tijd was kamerverhuur nog erg populair en toen het kantoor leeg kwam te staan besloten we de ruimte aan te bieden via Airbnb aan groepen die het leuk vonden kort met elkaar erop uit te gaan. Dit liep boven verwachting erg goed. Er kwamen bedden en een douche. Prima voor die tijd. De doucheruimte was een kunststof badcel van de bouwmarkt en stond midden in de slaapruimte.

2014

Amsterdam, a buzzing city!

In Amsterdam kwamen 2 pakhuisjes leeg te staan. Oorsprong c.a. 1400. Tegenwoordig dragen deze accommodaties de namen LaneStay en StoreStay vanwege de historische bestemming van het pand en omdat het pand is gelegen in een Amsterdamse steeg De Dirk van Hasseltssteeg.

2018

feb: nog meer stad

Een klassiek stads appartement in Rotterdam wordt toegevoegd aan de collectie! Welkom in Maison de Ville.

2018

dec : zin om te verbouwen

Een kennis in Sprang-Capelle verkocht haar prachtige jaren ’30 woning. Omdat we veel zelf kunnen als het gaat om verbouwen en renoveren, kriebelde het van top tot teen. Wat een mooie kans zou het zijn deze woning terug te brengen in de staat van oorsprong? In januari 2019 begon de verbouwing en het realiseren van 2 afzonderlijke accommodaties in jaren ’30 stijl.

2019

nov: eindelijk af!

Op 16 november 2019 was het eindelijk af, na krap een jaar verbouwen kwamen er twee accommodaties bij in Sprang-Capelle: Julianalaan en Weidezicht. De opening werd groots gevierd met buren, vrienden en familie. Een paar dagen later mochten we de eerste gasten ontvangen.

2020

april: opening The Silo Bungalow Duiventil

Op het erf stond een hele oude schuur waar hout werd opgeslagen. De schuur was ontzettend slecht en aangevreten door de houtworm. De schuur moest worden gerenoveerd! We wilden graag een nieuwe accommodatie die paste bij de rest van het geheel op het terrein en tevens wilde we de oude schuur, een oude duiventil van de voorgaande eigenaar graag behouden. Het was zijn levenswerk, duiven die dagelijks terugkwamen vanuit een lange vlucht uit het verre buitenland. Het uiterlijk lijkt erg op die van ’t Silo Huis (daarom de naam The Silo Bungalow) maar van binnen compleet anders. We renoveerde de voormalige slaapplaats van vele internationale duiven tot een unieke accommodatie met een Zweedse houten vibe. Warmte, rust en het tot jezelf komen waren de kernpunten voor deze renovatie.

2020

juni: opstart ontbijtservice

Omdat de vraag naar ontbijt steeds groter werd, besloten we op proef een ontbijtservice op te starten. Het kreeg de naam CRASH’NBREAKFAST | Eat breakfast like a king. Inmiddels is het ontbijt een veel gewilde extra van onze gasten. Verwennerij zonder de deur uit te hoeven is pas echt goed vertoeven! Een gezamenlijke ontbijtruimte sprak ons niet aan. Gasten zijn daardoor tenslotte toch minder flexibel en we snappen ook wel dat niet iedereen zin heeft om met een ‘vreemde’ aan de ontbijttafel te zitten. Ook tijdens de strenge lockdowns kon ons ontbijt bezorgd worden. De ontbijtkratten werden buiten de accommodaties neergezet en de gasten konden het zelf naar binnen halen.

2020

sep: slapen in een paardenstal? Jij bent gek!

Onze paardenstal in Sprang-Capelle stond al een tijdje leeg en het was eigenlijk meer een opslag geworden. Een idee waarvan we nooit hadden gedacht dat we het idee zouden krijgen begon vorm te krijgen en zo ontstond Paardenstal. Een 4 tot 6 persoons accommodatie. Het heeft de sferen van het verleden en de luxe van het heden. Dit is overigens de meest eenvoudige verbouwing die we ooit hebben gedaan. Aan de indeling van de stallen is namelijk niks veranderd.

2020

Nog meer uniek!

Corona was al even onder ons en een hoop mensen zaten thuis. Gasten kwamen wel gewoon overnachten, maar naast de accommodaties hadden we niet zo veel aan activiteiten te bieden. Buiten de deur was namelijk ook niet zo veel te doen. Er kwam een hot tub die gasten zelf op hout konden stoken. Hoe leuk is dat? Inmiddels hebben we nu meerdere hot tubs en een sauna staan op ons spa veld in Sprang-Capelle die we aanbieden in verschillende arrangementen! Je kan het zo simpel houden of luxe maken als je zelf wenst.

2022

sep: going international

In Barcelona openden we Casa Barna, een historisch stadsappartementje tot 4 personen. Duur van de verbouwing: 1,5 jaar.

2023

van schamel tot pipowagen

Toevoeging aan onze collectie N°9 Schamelwagen en Sebastian in Sprang-Capelle.

2024

april: opening loungetent

Momenteel werken we hard aan een nieuwe lounge tent geheel in tropische sferen. Plof hier binnenkort gezellig neer in de riante lounge.